Blog

Erdeigyümölcsös vajkrémes cupcake és naked cake

Az inspirációs fotózásunk nem is lett volna teljes Sarolt csodás finomságai nélkül. A következőkben erre az alkalomra megálmodott édességek receptjét osszuk meg Veletek, reméljük elnyeri a tetszéseteket! 🙂

Hozzávalók (12 db cupcake-hez vagy egy tortához)

Tésztához:

• 210 g kristálycukor
• csipet só
• 3 tojás
• 120 ml olaj
• 75 ml tej
• 75 ml joghurt
• 1 csomag sütőpor
• 270 g liszt

Töltelékhez:

• 250g erdeigyümölcs mix
• 113g cukor
• 1 ek citromlé

Vajkrémhez:

• 4 tojásfehérje
• 160 g porcukor
• 300 g vaj

 

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A tojássárgákat 150g cukorral habosítsuk fel, kivilágosodásig.
Lassú sebesség mellett adjuk hozzá az olajat. Ha egynemű, mehet bele a tejes joghurt, ezzel is lassan keverjük. A tojásfehérjét verjük habbá a 60 g kristálycukorral. Mikor habos mehet bele a só.
A sárgájás keverékbe mehet bele a liszt és a sütőpor összeszitálva, kanalanként adagolva.
A tojásfehérjehabot óvatosan forgassuk bele a tésztába. Ezután a masszát kanalazd muffinpapírral kibélelt formába, mehet is a sütőbe. 20-30 percig 175 fokon süssük aztán vegyük le a hőmérsékletet 155 fokra és még 20-30 perc.

Töltelék:

Tűzálló edénybe öntsük a a fagyasztott erdeigyümölcs mixet (természetesen lehet friss gyümölccsel is dolgozni), öntsük rá a cukrot, és lassú tűzön addig hevítsük, amíg levet nem ereszt a cukor pedig tökéletesen feloldódik a lében. Ekkor adjuk hozzá a citromlevet is. Kevergessük és továbbra is lassú tűzön főzzük még 10 percig majd rakjuk félre.

Vajkrém:

Gőz fölött melegítsük fel a tojásfehérjéket a cukorral, közben folyamatosan keverjük egy kézi habverővel. Ezután öntsük át a kissé habos fehérjét a robotgépbe, és verjük kemény habbá. Ezután kis kockánként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, puha vajat, amitől a habkrém úgy tűnhet, mintha szétesett volna, de csak verjük tovább, és szép fényes, kenhető krémmé áll majd össze. A krémet töltsük habzsákba.



Összeállítás:

A megsült muffinok belsejét egy kiskanál segítségével vájjuk ki, majd ezekbe a mélyedésekbe adagoljuk a kihűlt erdeigyümölcsös tölteléket. A tetejére habzsákból spirál alakban nyomjuk rá a tölteléket.

A recept a tortához ugyanez, annyi különbséggel, hogy a tésztát nem 12 db muffinformában, hanem egy 18-as tortaformában kell megsütni. Ha megsült, vágjuk 3 részre és egy habzsákból a vajkrémet nyomjuk a tortalapok peremére. Belül kenjük meg az elkészült “lekvárral”, ezután kívülről is kenjük meg a vajkrémmel.

Az elkészült remekműveket mi a styled shoot-hoz illően zöldekkel díszítettük, de ti dekorálhatjátok igazából bármivel. Mehetnek rá virágok, gyümölcsök… minél természetesebb, annál jobb! Reméljük elégedettek lesztek Ti is a végeredménnyel, mi megkóstoltuk, fantasztikus!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy készítitek el ezeket a finomságokat Ti, így mindenképp osszátok meg velünk a tapasztalataitokat és a végeredményt! 🙂

Sziasztok! :) A blogon leginkább esküvő témakörben olvashattok tőlem. Ha bármi kérdésetek van, keressetek bátran! ;)

Hagyj egy üzenetet

Az e-mail címed nem hozzuk nyilvánosságra. A * jellel jelölt mezők kitöltése kötelező.