Blog

Hódít az egészséges táplálkozás

Hódít a reform konyha és az egészséges táplálkozás. Ennek köszönhetően rengeteg képpel, és megannyi recepttel találkozunk, melyek első hallásra bonyolultnak tűnhetnek, és elrémíthetnek minket az életmódváltástól.
Viszont sokszor elég csak egy-két alapanyagot megváltoztatnunk, és máris csoda-egészséges ételeket kreálghatunk.

Hiszen erről szól az egész: reformálni a saját, egyéni ízlésünknek megfelelően az ételeket.

Ma is egy ilyen receptet hoztam nektek:

Ha unod már a zabkását, vagy glutén érzékeny vagy, biztosan tetszeni fog az alábbi recept! 🙂

Köleskása

Hozzávalók (az alaphoz)

  • 80g hántolt köles
  • 160ml víz/növényi tej
  • Eritritol/bármilyen természetes édesítő

Elkészítés

1.Tedd fel a vizet/növényi tejet a megmosott kölessel egy tálban főni, add hozzá az édesítőt, és várd meg míg felforr. Állítsd kis lángra, majd amikor már éppen csak egy kis tej fedi a kölest, tedd rá a fedőt, és zárd el a tűzhelyet. Várj 10-15 percet, mielőtt felemelnéd a tetőt, ezalatt szépen megdagad a köles.

2.Innentől már a te kreativitásodra van szabva, hogy hogyan ízesíted:

Lehet csokis, kókuszos-mandulás, almás-fahéjas, vagy akár sóskaramellás-aszalt fügés!
Ha szeretnéd,tehetsz bele fehérjeport is, egyedül arra figyelj, hogy utólag a folyadékot pótolnod kell.

A képen kókuszos,fehércsokis-fehérjeporos verziót láthattok, amit gyümölcsökkel, kókuszpehellyel,és magvakkal díszítettünk.

És hogy ne csak a szavak álljanak, beszéljenek a makrók:

 

/Az adatok, az alap köleskására vonatkoznak, vízzel, és 0kcalos édesítővel készítve/:

100 gramm 

tápértéke

kcal: 118,33

fehérje:3,67

szánhidrát:23,33

zsír:1,1

 

Sziasztok! Én fotósorozataimat és azokhoz tartozó storykat szeretnék megosztani Veletek. Emellett életmód témában is olvashattok tőlem. Fotózással és tanácsokkal kapcsolatban keressetek bátran! :)

Hagyj egy üzenetet

Az e-mail címed nem hozzuk nyilvánosságra. A * jellel jelölt mezők kitöltése kötelező.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .