Blog

Noncsi és Albert

és így kezdődött…

Az esküvő, amit megálmodtam…

Igazából az eljegyzésem előtt nem voltam annyira bezsongva az esküvőktől, de mikor elkezdtük szervezni a nagy napot, akkor teljes erőbedobással belemerültem abba, hogy megtervezzem a sajátomat. Pinteresten alig volt pár kép, amit erre a célra mentettem el, szóval elkezdtem keresni a saját stílusomat. Keresésem eredményét mi sem mutatja meg jobban, mint amit a barátnőim mondtak, amikor beléptek a terembe… Azt mondták, olyan, mintha a lelkemben járnának! Azt hiszem, ennél nagyobb elismerést a dekoráció miatt nem kaphattam volna. Olyan rokon is volt, aki azt mondta, hogy igazán különleges stílusom van. Ezek a kommentek mind hozzájárultak ahhoz, hogy eldöntsem, mindenképpen szeretném folytatni az esküvői dekorálást, tervezést és kivitelezést! Azt mondták, hogy az esküvőm olyan, mintha Pinterestet nézegetnének. Több felkérést kaptam arra, hogy én díszítsem majd fel az ő esküvői helyszínüket is.

Na de mitől lett olyan személyes, és egyedi ez az egész? Máris leírom!

Először is, nagyon sokat gondolkodtunk rajta, hogy hol legyen maga a vacsora. Szóba jött a fóti Károlyi kastély, illetve én nagyon szerettem volna szabadtéri esküvőt is, de az időjárás miatt nem mertük bevállalni. Végül a választásunk a veresegyházi “Katlan Tóni vendéglője a malomhoz” nevű étteremre esett, ami minden szempontból megfelelt az elképzelésemnek!
Rusztikus épület, régen egy malomként üzemelt, ma pedig egy hangulatos vidéki stílusú étteremként szolgál csupa különleges és ínycsiklandozó ételt kínálva a vendégeknek.
A helyszín maga csodaszép volt, így a dekorációval nem akartam túl sok lenni, hanem éppen kicsit csak kiegészíteni akartam arra a stílusra, amit elképzeltem.

A rusztikus stílusú asztaloktól anyukám kicsit megijedt először, hogy biztos, így akarjuk-e várni a vendégeket, ilyen egyszerű módon? De végül is ez az egyszerűség lett az, amitől igazán teljes és személyes lett az a tér, ahol a családommal és a barátaimmal tölthettem el ezt a csodálatos estét.

Mindenképpen interaktívvá szerettem volna tenni a vendégek számára ezt az estét, így néhány játékos feladatot csempésztem az egyik komódra. Ezt szívesen használták is a vendégek és minket is elláttak néhány kedves ötlettel. Egyik játék az volt, hogy írják le nekünk, szerintük mi a jó házasság titka. Kaptunk is néhány hasznos ötletet, pl.: legyen mindig hideg sör a hűtőben!

Továbbá azzal szerettem volna még személyesebbé tenni az esküvőt, hogy a rólunk készült fotókat egy hatalmas vászonra függesztve felaggasztottam fa csipeszekkel, kis virágokat is tettem hozzá, így még dekoratívabbá téve azt, és azt kell mondanom, igazán nagy sikert aratott az este folyamán. Többen is odajöttek és nézegették őket, örültek, ha tudták magukat kötni a fotókhoz. Mi pedig szívesen meséltünk nekik az emlékeinkről. Szerintem ezt senki se hagyja ki a saját esküvőjéről, hiszen utána is jó emlék lesz a sok fénykép összegyűjtve! (Be lehet ragasztani őket egy albumba, amit aztán mosolyogva nézünk vissza évek múltán.)

A főasztal dekorációján sokat gondolkodtam, de végül arra jutottam, hogy egy sima eukaliptusz futó menne leginkább az étterem hangulatához és ehhez a stílushoz. A mögöttünk levő ablakot el kellett valahogy takarnunk, oda egy nagyobb eukaliptusz koszorút képzeltem el (amit még azóta is őrzünk a lakásunkban, és sokáig éreztük még a növény jellegzetes illatát, amiről most már mondanom sem kell, hogy folyton az esküvő jut eszembe! 🙂 )

A többi asztalra sem akartam túl sok dekorációt tenni, ezért az egyszerű szellőrózsákat és rezgőket választottam, ami tükrözi a fiatalosságot, üdeséget, és kiegészíti a helyszínt az elképzelésemmel.

 

Ez a virág még az autónkon levő díszítésnél is megjelent!

A meghívó választásról és tervezésről majd a következő bejegyzésemben olvashattok! Addig is élvezzétek a nyár apró örömeit, igyatok sok limonádét és menjetek ki a természetbe inspirálódni!
A következő bejegyzésben pedig egy hűsítő eperlevesről olvashattok – Sarolt ajánlásával -, amit mindenképpen készítsetek majd el a nyár folyamán! 😉

 

Az esküvői képeket Horváth Anna Csillának köszönhetjük, amiért hálásak vagyunk! (Ha figyelmesek vagytok, megtalálhattok az oldalán 😉 )

Sziasztok! Tőlem dekorációs tippeket, esküvői inspirációkat, kreatív és személyes ötleteket fogtok olvasni a blogon. Reméljük inspiráló, hasznos és értékes lesz számotokra a munkánk! :)

Egy hozzászólás

Hagyj egy üzenetet

Az e-mail címed nem hozzuk nyilvánosságra. A * jellel jelölt mezők kitöltése kötelező.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .