Torta

Összes bejegyzés ezzel a címkével.

Púder álom – inspirációs fotózás

Az előző bejegyzésünkben Eszter számolt be Nektek arról, hogy dekorosként neki hogyan zajlottak az előkészületek a téli inspirációs fotózásunkra. Ha még nem olvastátok, akkor előbb mindenképp azzal kezdjétek, mivel így egy teljes képet kaphattok egy ilyen fotózásról.
Ahogy Eszter is írta, mindannyian szárnyakat kaptunk, hiszen azt csinálhattuk aznap ami igazán a szenvedélyünk. Fotósként ez nekem is a legjobb terep volt, hiszen nagyon jó együtt dolgozni a lányokkal, szuper a hangulat és könnyen tudtam azonosulni ezzel a stílussal. Miután összeállt minden az utolsó részletig, tudtam, hogy innen már csak rajtam múlik, hogy vissza tudjam Nektek adni azt a csodát amit mi ott átéltünk. Remélem sikerült is! 🙂
Most pedig megmutatjuk nektek milyen lett a végeredmény, hogyan lett az apró részletekből, ötletekből egy valóságos púder álom.Tovább

Púder álom – inspirációs fotózás / Készülődés

A csapat legfrissebb tagjaként lehetőséget kaptam, hogy a Púder Műhely januári inspirációs fotózásán mint dekoros működjek közre. Jó előtte összeültünk már a lányokkal megbeszélni a koncepciót, és abban mindannyian egyetértettünk, hogy bár egy téli esküvő lesz a téma, szeretnénk elrugaszkodni a sztenderdektől azért, hogy egy igazán púderes világot tudjunk teremteni. Hogy hogyan teltek az előkészületek, azt most megmutatjuk Nektek!

Tovább

Erdeigyümölcsös vajkrémes cupcake és naked cake

Az inspirációs fotózásunk nem is lett volna teljes Sarolt csodás finomságai nélkül. A következőkben erre az alkalomra megálmodott édességek receptjét osszuk meg Veletek, reméljük elnyeri a tetszéseteket! 🙂

Hozzávalók (12 db cupcake-hez vagy egy tortához)

Tésztához:

• 210 g kristálycukor
• csipet só
• 3 tojás
• 120 ml olaj
• 75 ml tej
• 75 ml joghurt
• 1 csomag sütőpor
• 270 g liszt

Töltelékhez:

• 250g erdeigyümölcs mix
• 113g cukor
• 1 ek citromlé

Vajkrémhez:

• 4 tojásfehérje
• 160 g porcukor
• 300 g vaj

 

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A tojássárgákat 150g cukorral habosítsuk fel, kivilágosodásig.
Lassú sebesség mellett adjuk hozzá az olajat. Ha egynemű, mehet bele a tejes joghurt, ezzel is lassan keverjük. A tojásfehérjét verjük habbá a 60 g kristálycukorral. Mikor habos mehet bele a só.
A sárgájás keverékbe mehet bele a liszt és a sütőpor összeszitálva, kanalanként adagolva.
A tojásfehérjehabot óvatosan forgassuk bele a tésztába. Ezután a masszát kanalazd muffinpapírral kibélelt formába, mehet is a sütőbe. 20-30 percig 175 fokon süssük aztán vegyük le a hőmérsékletet 155 fokra és még 20-30 perc.

Töltelék:

Tűzálló edénybe öntsük a a fagyasztott erdeigyümölcs mixet (természetesen lehet friss gyümölccsel is dolgozni), öntsük rá a cukrot, és lassú tűzön addig hevítsük, amíg levet nem ereszt a cukor pedig tökéletesen feloldódik a lében. Ekkor adjuk hozzá a citromlevet is. Kevergessük és továbbra is lassú tűzön főzzük még 10 percig majd rakjuk félre.

Vajkrém:

Gőz fölött melegítsük fel a tojásfehérjéket a cukorral, közben folyamatosan keverjük egy kézi habverővel. Ezután öntsük át a kissé habos fehérjét a robotgépbe, és verjük kemény habbá. Ezután kis kockánként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, puha vajat, amitől a habkrém úgy tűnhet, mintha szétesett volna, de csak verjük tovább, és szép fényes, kenhető krémmé áll majd össze. A krémet töltsük habzsákba.



Összeállítás:

A megsült muffinok belsejét egy kiskanál segítségével vájjuk ki, majd ezekbe a mélyedésekbe adagoljuk a kihűlt erdeigyümölcsös tölteléket. A tetejére habzsákból spirál alakban nyomjuk rá a tölteléket.

A recept a tortához ugyanez, annyi különbséggel, hogy a tésztát nem 12 db muffinformában, hanem egy 18-as tortaformában kell megsütni. Ha megsült, vágjuk 3 részre és egy habzsákból a vajkrémet nyomjuk a tortalapok peremére. Belül kenjük meg az elkészült “lekvárral”, ezután kívülről is kenjük meg a vajkrémmel.

Az elkészült remekműveket mi a styled shoot-hoz illően zöldekkel díszítettük, de ti dekorálhatjátok igazából bármivel. Mehetnek rá virágok, gyümölcsök… minél természetesebb, annál jobb! Reméljük elégedettek lesztek Ti is a végeredménnyel, mi megkóstoltuk, fantasztikus!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy készítitek el ezeket a finomságokat Ti, így mindenképp osszátok meg velünk a tapasztalataitokat és a végeredményt! 🙂

Málnás fehér csokis naked cake

Az elmúlt pár évben hihetetlen nagy népszerűségre tettek szert az úgynevezett naked cake-ek, azaz pucér torták. Ezek az édességek a burkolásuk miatt különlegesek, pontosabban a burkolásuk hiánya miatt, ugyanis csak félig-meddig vannak krémmel fedve, így kissé rusztikus hatásúak. Ez a trend nekem is nagyon megtetszett, bár eleinte féltem, hogy nem fog sikerülni, de higgyétek el könnyebb, mint gondolnátok. Tovább