Styledshoot

Összes bejegyzés ezzel a címkével.

Váratlan utazás…

Elég mozgalmasan indult 2019 a számunkra, ugyanis egy régóta várt styled shoot-ot tartottunk a mesés Graefl majorban. A téma egy indie/romantikus hangulatú esküvő lett, amit a kastély romos falai, valamint egy gyönyörű téli kert inspiráltak. Modelljeink, Anna és Marci, a Travelisedme párosa munkájukból fakadóan folyton utaznak, ezért jól illett hozzájuk a világ végére elvonuló pár története, akik egy “váratlan utazás” során mintha véletlenül fedeznék fel a romok között ezt a helyet, hogy kimondják az igent, csak ketten.

Tovább

Styled shoot a Rókahegyen

Ma elhoztam Nektek a vizsgamunkámra készített portfóliót, ami egy igazi styled shoot-tá nőtte ki magát a végére. Mindenképp különleges képeket szerettem volna készíteni, ezért esett a választásom a Pest szélén található Rókahegyre. Ez kihívásnak bizonyult, mivel nem éppen a legkényelmesebb helyszín fotózás szempontjából, hacsak nem hegyet mászni készül az ember. Szerencsére ott volt nekem a Púder Műhely, Eszter bohém csokrot készített, Emese pedig modellt állt nekem. Anna Jonas csodás kollekciójának egyik darabját kaptuk menyasszonyi ruhaként, ami tökéletesen illett a hely hangulatához.

Ruha: Anna Jonas

Smink: Lívia Garaba makeup artist

Fotó: Púder Műhely

Virág: Púder Műhely

Modell: Emese Ruzsik

 

Púder álom – inspirációs fotózás

Az előző bejegyzésünkben Eszter számolt be Nektek arról, hogy dekorosként neki hogyan zajlottak az előkészületek a téli inspirációs fotózásunkra. Ha még nem olvastátok, akkor előbb mindenképp azzal kezdjétek, mivel így egy teljes képet kaphattok egy ilyen fotózásról.
Ahogy Eszter is írta, mindannyian szárnyakat kaptunk, hiszen azt csinálhattuk aznap ami igazán a szenvedélyünk. Fotósként ez nekem is a legjobb terep volt, hiszen nagyon jó együtt dolgozni a lányokkal, szuper a hangulat és könnyen tudtam azonosulni ezzel a stílussal. Miután összeállt minden az utolsó részletig, tudtam, hogy innen már csak rajtam múlik, hogy vissza tudjam Nektek adni azt a csodát amit mi ott átéltünk. Remélem sikerült is! 🙂
Most pedig megmutatjuk nektek milyen lett a végeredmény, hogyan lett az apró részletekből, ötletekből egy valóságos púder álom.Tovább

Mennyei reform sütemény borongós őszi napokra

Minket is megihletett az ősz és mindenképp szerettünk volna valami nagyon őszies, rusztikus, romantikus és púderes inspirációs fotózást létrehozni, mielőtt beindul a karácsonyi őrület. Legyen szó akár eljegyzésről, szülinapról, egy hasonló meglepetéssel garantáltan emlékezetessé tehetjük az adott eseményt és meglephetjük kedvesünket.

Tovább

Erdeigyümölcsös vajkrémes cupcake és naked cake

Az inspirációs fotózásunk nem is lett volna teljes Sarolt csodás finomságai nélkül. A következőkben erre az alkalomra megálmodott édességek receptjét osszuk meg Veletek, reméljük elnyeri a tetszéseteket! 🙂

Hozzávalók (12 db cupcake-hez vagy egy tortához)

Tésztához:

• 210 g kristálycukor
• csipet só
• 3 tojás
• 120 ml olaj
• 75 ml tej
• 75 ml joghurt
• 1 csomag sütőpor
• 270 g liszt

Töltelékhez:

• 250g erdeigyümölcs mix
• 113g cukor
• 1 ek citromlé

Vajkrémhez:

• 4 tojásfehérje
• 160 g porcukor
• 300 g vaj

 

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A tojássárgákat 150g cukorral habosítsuk fel, kivilágosodásig.
Lassú sebesség mellett adjuk hozzá az olajat. Ha egynemű, mehet bele a tejes joghurt, ezzel is lassan keverjük. A tojásfehérjét verjük habbá a 60 g kristálycukorral. Mikor habos mehet bele a só.
A sárgájás keverékbe mehet bele a liszt és a sütőpor összeszitálva, kanalanként adagolva.
A tojásfehérjehabot óvatosan forgassuk bele a tésztába. Ezután a masszát kanalazd muffinpapírral kibélelt formába, mehet is a sütőbe. 20-30 percig 175 fokon süssük aztán vegyük le a hőmérsékletet 155 fokra és még 20-30 perc.

Töltelék:

Tűzálló edénybe öntsük a a fagyasztott erdeigyümölcs mixet (természetesen lehet friss gyümölccsel is dolgozni), öntsük rá a cukrot, és lassú tűzön addig hevítsük, amíg levet nem ereszt a cukor pedig tökéletesen feloldódik a lében. Ekkor adjuk hozzá a citromlevet is. Kevergessük és továbbra is lassú tűzön főzzük még 10 percig majd rakjuk félre.

Vajkrém:

Gőz fölött melegítsük fel a tojásfehérjéket a cukorral, közben folyamatosan keverjük egy kézi habverővel. Ezután öntsük át a kissé habos fehérjét a robotgépbe, és verjük kemény habbá. Ezután kis kockánként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, puha vajat, amitől a habkrém úgy tűnhet, mintha szétesett volna, de csak verjük tovább, és szép fényes, kenhető krémmé áll majd össze. A krémet töltsük habzsákba.



Összeállítás:

A megsült muffinok belsejét egy kiskanál segítségével vájjuk ki, majd ezekbe a mélyedésekbe adagoljuk a kihűlt erdeigyümölcsös tölteléket. A tetejére habzsákból spirál alakban nyomjuk rá a tölteléket.

A recept a tortához ugyanez, annyi különbséggel, hogy a tésztát nem 12 db muffinformában, hanem egy 18-as tortaformában kell megsütni. Ha megsült, vágjuk 3 részre és egy habzsákból a vajkrémet nyomjuk a tortalapok peremére. Belül kenjük meg az elkészült “lekvárral”, ezután kívülről is kenjük meg a vajkrémmel.

Az elkészült remekműveket mi a styled shoot-hoz illően zöldekkel díszítettük, de ti dekorálhatjátok igazából bármivel. Mehetnek rá virágok, gyümölcsök… minél természetesebb, annál jobb! Reméljük elégedettek lesztek Ti is a végeredménnyel, mi megkóstoltuk, fantasztikus!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy készítitek el ezeket a finomságokat Ti, így mindenképp osszátok meg velünk a tapasztalataitokat és a végeredményt! 🙂