Hódít a reform konyha és az egészséges táplálkozás. Ennek köszönhetően rengeteg képpel, és megannyi recepttel találkozunk, melyek első hallásra bonyolultnak tűnhetnek, és elrémíthetnek minket az életmódváltástól.
Viszont sokszor elég csak egy-két alapanyagot megváltoztatnunk, és máris csoda-egészséges ételeket kreálghatunk.
Hiszen erről szól az egész: reformálni a saját, egyéni ízlésünknek megfelelően az ételeket.
Ma is egy ilyen receptet hoztam nektek:
Ha unod már a zabkását, vagy glutén érzékeny vagy, biztosan tetszeni fog az alábbi recept! 🙂
Köleskása
Hozzávalók (az alaphoz)
- 80g hántolt köles
- 160ml víz/növényi tej
- Eritritol/bármilyen természetes édesítő
Elkészítés
1.Tedd fel a vizet/növényi tejet a megmosott kölessel egy tálban főni, add hozzá az édesítőt, és várd meg míg felforr. Állítsd kis lángra, majd amikor már éppen csak egy kis tej fedi a kölest, tedd rá a fedőt, és zárd el a tűzhelyet. Várj 10-15 percet, mielőtt felemelnéd a tetőt, ezalatt szépen megdagad a köles.
2.Innentől már a te kreativitásodra van szabva, hogy hogyan ízesíted:
Lehet csokis, kókuszos-mandulás, almás-fahéjas, vagy akár sóskaramellás-aszalt fügés!
Ha szeretnéd,tehetsz bele fehérjeport is, egyedül arra figyelj, hogy utólag a folyadékot pótolnod kell.
A képen kókuszos,fehércsokis-fehérjeporos verziót láthattok, amit gyümölcsökkel, kókuszpehellyel,és magvakkal díszítettünk.
És hogy ne csak a szavak álljanak, beszéljenek a makrók:
/Az adatok, az alap köleskására vonatkoznak, vízzel, és 0kcalos édesítővel készítve/:
100 gramm
tápértéke
kcal: 118,33
fehérje:3,67
szánhidrát:23,33
zsír:1,1
